מקלובה אטריות אורז במילוי בצל, פטריות וחצילים עם גבינת קשיו מותכת

מתכון להכנת מקלובה אטריות אורז במילוי בצל, פטריות וחצילים עם גבינת קשיו מותכת. יערה ״מבטיחה״ שהכנת המנה הטעימה הרבה יותר פשוטה ממה שזה נראה בהתחלה כשרואים כזה מתכון ארוך…

 

מנת מקלובה טבעונית מוכנה

רשימת מרכיבים להכנת מקלובה טבעונית טעימה:

*כמות לשתי מחבתות בקוטר 20 ס”מ (לגרסת הכיריים), או 3 תבניות אישיות בקוטר 14 ס”מ (לגרסת התנור). אפשר לחלק ל-2.

1 כוס (220 מ”מ) אגוזי קשיו מושרים למשך לילה, או כחצי שעה במים רותחים (עם מכסה)
1/2 חבילה טופו משי (עטיפה תכלת או סגולה)
70 מ”מ מים רותחים
4 כפות קמח טפיוקה
2 כפות פתיתי בירה
2 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח בריא
200 גר’ (לפני בישול) – אטריות אורז (בתמונה – אטריות אורז חצי מלא, לכן הצבע, מחולקות בחבילה ליח’ של 50 גר’).
שמן זית כתית מעולה
2 כפיות שום כתוש
מלח ופלפל
2 בצלים סגולים בינוניים חתוכים לרצועות דקות
8-7 פטריות פורטבלו קטנות חתוכות לפרוסות דקות
1 חציל בינוני מרוכך בתנור מראש (כחצי שעה על 200), קלוף וחתוך לקוביות.

 

הסבר להכנת מקלובה בריאה – לפי הסדר:

גבינת קשיו קשה (אפשר להכין מראש ולשמור במקרר כמה ימים, או במקפיא תקופה ארוכה):

לסנן את הקשיו אחרי ההשריה ולשים במעבד מזון יחד עם המים הרותחים (70 מ”מ). להפעיל ולהוסיף בהדרגה את יתר חומרי המילוי. להעביר לסיר או מחבת נונסטיק ולבשל תוך ערבוב מתמיד בכף עץ במשך 4-5 דקות, עד שהתערובת הופכת לגוש אחיד שנראה כמו בצק. אחרי קירור במקרר – לגרר בפומפיה גסה או לחתוך לקוביות קטנות.

גבינת קשיו למקבלובה בריאה

מילוי ירקות: לטגן בצל סגול במעט שמן (אפשר גם בלי במחבת נונסטיק) וכשהוא משחים להוסיף את הפטריות ואחרי הקפצה קצרה את החציל והתיבול – מלח ופלפל (ואפשר מעט קינמון צילוני).

 

אטריות: להשרות את האטריות במים רותחים תוך ערבוב למשך כחמש דקות, עד שהן מתרככות (אפשר לבשל מעט במים שהורתחו מראש, אבל לשים לב שלא יתרככו מדי וישארו גמישות). לסנן, לשטוף ולנער מעט עד שיתייבשו. לספוג עוד שאריות מים בנייר סופג. להניח בקערה, לפזר 3 כפות שמן זית, 2 כפיות שום כתוש ומלח ולערבב עם הידיים.
לפזר על מחבת כף שמן זית וכשהוא מתחמם מעט לפזר רבע מכמות האטריות באופן אחיד, עד וכולל מעט מהשוליים. לפזר עליהן רבע מכמות גבינת הקשיו המגוררת ומעליה מחצית מכמות מילוי הירקות, מעליו לפזר עוד רבע מכמות גבינת הקשיו, ולכסות בשארית האטריות. להדק למעלה ומסביב בעזרת כף. לטגן על אש קטנה כחמש דקות (אפשר להציץ אם השחים).

אטריות אורז וגבינת קשיו למקלובה

 

פטריות עבור מקלובה בריאה טבעונית

לחמם מעט שמן זית במחבת מעט יותר גדולה, ולהפוך עליה במהירות את המקלובה.
להגיש מיד לאחר ההכנה, או לחמם מעט במחבת לפני ההגשה.

 

מקלובה בריאה הוראות הכנה

 

מקלובה טבעונית מוכנה

מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז