מקושקשת טופו וכורכום מזוג נוירולוגים

מתכון ל״מקושקשת״ טופו וכורכום

כך המתכון מופיע בספר “אלצהיימר ובעיות זיכרון – מניעה, טיפול ותקווה“, מאת זוג הנוירולוגים  ד”ר דין שרזאי וד”ר עאיישה שרזאי (הוצאת פוקוס, 2018).

טופו מרתיע רבים, אולם חלבון זה מאפשר גמישות רבה וניתן להעניק לו כל טעם. ארוחת בוקר זו תמלא אתכם ותסייע להסדיר את רמות הסוכר בדם.

 

מרכיבים ל 3-2 מנות:

350 ג’ טופו
1 כף שמן זית
¼ בצל סגול, קצוץ
1 פלפל אדום/כתום/צהוב, קצוץ
מלח ופלפל שחור
½ כוס פטריות שיטאקה קצוצות
1 שן שום מעוכה
½ כף כורכום (אני מאוד ממליץ על כרוכרום טרי ופחות על אבקה. א.פ.)
¼ כוס שמרי בירה
2 כוסות תרד טרי, קצוץ גדול

 

הכנה:

שטפו את הטופו וסחטו בעדינות את עודפי הנוזלים. פוררו את הטופו בידיים לתוך קערה – פירורים קטנים ככל האפשר. הכינו את הירקות והניחו את המחבת על להבה בינונית. הוסיפו שמן זית, בצלים ופלפלים. ערבבו עם מלח ופלפל ובשלו במשך 5 דקות עד שהירקות מתרככים. הוסיפו את הפטריות ואדו במשך 2 דקות. הוסיפו את הטופו. אדו במשך 3 דקות.
הוסיפו עוד מלח ופלפל, שום, כורכום, שמרי בירה וערבבו עד שהתבלינים מתערבבים היטב. בשלו במשך 8-5 דקות עד שהטופו משחים מעט. הוסיפו תרד, כסו והרתיחו 2 דקות.

הגישו מיד עם תוספות לבחירתכם.

מקושקשת טופו זו מגולגלת בטורטייה מקמח כוסמין תהווה ארוחת בוקר נהדרת. אנחנו נהנים ממנה עם חתיכות אבוקדו ורוטב חריף, אך ניתן גם להגיש על תפוחי אדמה צלויים או שעועית.

 

בריאות!

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז