מעדן פירות וצ׳יאה

מתכון לקינוח פירות עם זרעי צ׳יאה:

 

מרכיבים:

2 כוסות תפוחים מגוררים בפומפיה או במעבד מזון

1 אריזה פירות יער או דובדבנים מוקפאים

1 אריזה חמוציות מוקפאות

1/2 כוס ענבים אדומים

1 כוס מים

2 כפות מיץ לימון

1 כפית חומץ תפוחים

חצי כוס זרעי צ’יה

2  כפות גדושות דבש או סילאן תמרים

 

הכנה:

בקערה מערבבים את כל החומרים. תוך כדי ערבוב מועכים את הפירות בכף עץ.

מניחים לנוח רבע שעה. במידה והעיסה קשה או דחוסה מוסיפים עוד מעט מים.

מערבבים שוב מלמטה למעלה.

 

מאחסנים במקרר ללילה.

 

הערות לתהליך ההכנה:

מניחים לרבע שעה לפני הערבוב כדי לתת לצ’יה זמן לגבש מעט את התערובת.

מערבבים שנית כדי שהעיסה תהיה הומוגנית.

במידה ורוצים את הפירות בצורתם השלמה, מוסיפים מים. מעיכת  הפירות באה כדי להגיר מהן נוזלים. הצ’יה זקוקה לנוזלים כדי להיפתח ולהתגבש באמצעות הריר שלה.

 

מתכון באדיבות מלכה לוי גורן

 

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז