מתכון למנת הדגל התוניסאית: מסוקי
מרכיבים:
*לסיר ענק!
1 בצל גדול חתוך לרצועות
חתוכים קטן יחסית:
4 עגבניות רכות
10 שיני שום
1 לפת בינונית
4 גזרים גדולים
2 קולורבי
ראש שומר
רבע כרוב
10 לבבות ארטישוק
4 קישואים/זוקיני
1 חב’ מנגולד
פול ירוק (אני החלפתי בחצי חב’ אפונה עדינה)
2 כוסות עלים חתוכים: סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, ומעט נענע
תבלינים: 2 כפות קינמון + 2 מקלות קינמון, אגוז מוסקט קטן מגורר כמעט כולו
מלח בריא ופלפל
הכנה:
לטגן את הבצל ולהוסיף אבקת קינמון ואגוז מוסקט מגורר. להוסיף את החלק הקשה של המנגולד ואת כל העלים החתוכים. לאדות כרבע שעה ולהוסיף את יתר הירקות (בלי האפונה) – את המתבשלים לאט כמו לפת וגזר – למטה, המתבשלים מהר כמו כרוב – למעלה. להוסיף מלח ופלפל ומקלות קינמון ולבשל במכסה מכוסה (להנמיך אש אחרי רתיחה). לבשל 40-30 דק’ או עד שהירקות מתרככים, את האפונה להוסיף בדקות האחרונות של הבישול.
*לדברי אמא שלי: “המהדרין מוסיפים מצות שבורות מעט לפני הסעודה לתוך התבשיל”.
בתמונה גם קציצות טופו – מתכון בקישור.
מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים – מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883