מנגולד, חומוס ולימון פרסי

מרכיבים:

צרור מנגולד (אפשר להחליף בכמות גדולה של תרד, למעלה מ-500 גר') מפרידים את החלק הלבן והירוק וקוצצים כל חלק לרצועות

2 כוסות חומוס, מושרה במים במשך לילה

1 בצל גדול  (או שנים קטנים) חתוך לרצועות

5 עגבניות מרוסקות

3-4 לימון פרסי רחוץ ושבור (עובד טוב עם פטיש)

5 שיני שום כתושות

1 כפית פפריקה 1

כפית כורכום 1

כפית כמון

מלח ופלפל

שמן זית

2 כוסות מים

 

הכנה:

מחממים שמן, מטגנים בצל  מס' דקות, עד לשקיפות הבצל.  מוסיפים את החלק הלבן של המנגולד וממשיכים לטגן, עד לשקיפותו.  מוסיפים את כל שאר החומרים, כולל המים, מביאים לרתיחה ומורידים את להבת האש.  אם המים לא מכסים את החומוס אפשר להוסיף מים רותחים.  מבשלים כשעתיים על אש נמוכה.

 

תהנו!

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז