ממרח שקדים, שוקולד וקוקוס קלוי

מצרכים:
2 כוסות שקדים טבעיים שלמים/לוז/מקדמיה
2 כוסות שבבי קוקוס קלויים/ טבעיים
2כפות סוכר קוקוס/סוכר חום/מייפל איכותי
במידה ורוצים מתיקות חזקה יותר אפשר להוסיף עוד 2 כפות.
2 כפות אבקת קקאו נא אורגני
קורט מלח
הוראות הכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות
2. מניחים את השקדים ושבבי הקוקוס על תבנית אפייה וקולים למשך כ 8 דק ואז מוסיפים את הקוקוס לעוד 3 דקות.
3. מעבירים את השקדים והקוקוס למעבד מזון בעודם חמים (זה עוזר להוציא מהם את השומן ולהפוך אותם לממרח) וטחונים במשך כ10-15 דק', עד שהם הופכים לממרח חלק ונוזלי יחסית. מדי פעם עוצרים את המעבד מזון ומורידים מהצדדים בעזרת לקקן.
4. ברגע שמתקבלת חמאה נוזלית יחסית מוסיפים פנימה את הסוכר, הקקאו ומהמלח וטוחנים שוב לאיחוד של המרכיבים.
5. מעבירים את הממרח לצנצת זכוכית (רצוי לעקר אותה לפני) ושומרים במקום קריר ומוצל.
המתכון באדיבות אסנת קפרא, המעבירה סדנאות בישול בריא בצפון הארץ.
הסדנה הבאה: ״מנות חגיגיות לראש השנה״, תיערך ב 30 לאוגוסט.
פרטים נוספים והרשמה אצל אסנת בפרטי
0545282542

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז