כמה חשובים לנו התוספים ליד הארוחה , בעזרתם אפשר להכין ארוחה פשוטה מאוד והוספתם נותנת לנו את הטעמים החזקים שמעוררים את הארוחה , אצלי החרדל הוא כוכב , נפלא בתוך רוטב לסלט או מעל פרוסת לחם ( כוסמת. כמובן ) , ליד ירקות , אורז ועוד..
ממרח החרדל קל להכנה, יחזיק במקרר לפחות שנה ( ללא חומרי שימור ) אז ממש משתלם להכינו. בהתחלה הוא די חזק.. עם הזמן משתבח ומתעדן.
ממרח חרדל ביתי :
1/2 כוס גרגרי חרדל חומים ( להשיג בחנות טבע)
1/2 כוס חומץ תפוחים ( לא מפוסטר של נטורפוד )
1/4 כוס חומץ יין
1/4 כוס מים
2 תמרים
1 כפית מלח הימליה או אטלנטי
הכנה:
להכניס את כל המרכיבים לתוך צינצנת זכוכית ליומיים, ואז להעביר הכל לבלנדר ולטחון עד המרקם הרצוי .
למלא צינצנת עד הסוף לסגור ולהשאיר בטמפ׳ החדר לשבועיים עד חודש לצורך התעדנות הטעם, להעביר למקרר .
בברכה דנה סמור
מדריכת בישול טבעוני מבריא 052-5118409
דוכן למוצרים טבעונים בעבודת ידי כל שישי במרכז המסחרי בכפר ורדים