ממרח חומוס – מתכון מארץ רחוקה

כל איש מטבח ישראלי בטוח שיש לו את המתכון הטוב ביותר להכנת ממרח חומוס משובח… אולם לעיתים כדאי קצת לפתוח את הראש ואולי לנסות לתת הזדמנות לטאצ׳ מעט אחר.

המתכון הבא הוא מתוך ספר על בריאות המוח מאת זוג נוירולוגים שגרים ופועלים בארהה״ב, אבל לפי שם המשפחה נראה לי שמוצאם אינו מאמריקה אלא מהמזרח התיכון.

כמויות להכנת 2 מנות:

½1 כוסות חומוס מבושל
½ כוס טחינה גולמית
3 שיני שום
מעט מלח ים
מעט כמון
מעט אגוז מוסקט מגורד

 

הכנת ממרח החומוס:

טוחנים את החומוס המבושל עם שאר הרכיבים במעבד מזון, מוסיפים מים בהדרגה עד לדרגת הסמיכות המועדפת.
מומלץ לזרות מעט פפריקה וסומאק מעל, מעט צנוברים, ולהזליף שמן זית.

 

 

מתכון מהספר “אלצהיימר ובעיות זיכרון – מניעה, טיפול ותקווה“, מאת ד”ר דין שרזאי וד”ר עאיישה שרזאי, הוצאת פוקוס, 2018

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז