מתכון להכנת חומוס מקופסה (!) בטעם נענע מתוך הספר הספר “לא לסוכרת”, מאת ד”ר מארק היימן (הוצאת ״פוקוס״)
מספר מנות: 8 מנות של 2 כפות כל אחת I זמן הכנה: 10 דקות* I זמן בישול: אין
*אם לא משתמשים בגריגיר חומוס מבושלים מקופסה, כמובן שיש לקחת בחשבון זמן השרייה ובישול של גריגרי החומוס.
½ כוס שקדים
1 קופסה (450 ג’) גרגרי חומוס, מסוננים ושטופים, מבושלים
1 כף גרגרי שומשום, קלויים
2 שיני שום
2 כפות עלי נענע טריים
¼ כוס מיץ לימון טרי
1 כפית כמון
קורט מלח ים ופלפל
½ כוס מים
במעבד מזון, מערבבים היטב את השקדים, גרגרי החומוס, השומשום והשום. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת מחית. מגישים עם ירקות חיים או פרוסות תפוחים.
ערכים תזונתיים למנה: קלוריות: 239, פחמימות: 34.9 ג’, סיבים תזונתיים: 10.3 ג’, חלבונים: 11.9 ג’, שומנים: 6.8 ג’, כולסטרול: 0 מ”ג, נתרן: 14 מ”ג, סידן: 95 מ”ג.
בריאות ואושר!