מיונז טעים ללא ביצים!
מצרכים
- 4 כפות חלב סויה
- כפית חרדל
- מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- כוס שמן זית, רצוי מעודן ולא בלאדי (הבלאדי כמובן חריף יותר והמיונז ירוק יותר)
- כף מיץ לימון או חומץ תפוחים (להוסיף אחרי שהמיונז התחיל להתייצב)
אופן ההכנה
- לערבב במיקסר, במקציף, או בבלנדר במהירות גבוהה חלב סויה, חרדל ותבלינים...
- להוסיף את השמן בקילוח דק, ולשים לב שהשמן נטמע בחלבון הסויה, ו"מתחלב" נקשר והופך מייד למרקם נוקשה.
- מוסיפים לימון או חומץ, ואת יתרת השמן.
- אפשר להוסיף גם עשבי תיבול.
- אם התערובת לא התחלבה, לחפש באביזר אחר, כמו שתואר למעלה, או לשנות את המהירות. להתחיל שוב עם חלב, ולהוסיף את התערובת שלא הצליחה... המיונז שהתקבל אמור להיות יציב ונוקשה.
בתיאבון, סמדר