מחית כרובית ודוחן

מתכון להכנת מחית כרובית עם דוחן בתיבול מרווה ופטרוזיליה

 

המרכיבים הדרושים להכנת כרובית עם דוחן

מספר מנות: 4 I זמן הכנה: 5 דקות I זמן בישול: 30 דקות

1 כף שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה

½ בצל, קצוץ

½ כוס דוחן, שטוף

4 כוסות כרובית, קצוצה

1 כפית מרווה מיובשת או 1 כף מרווה טרייה

½1 כוסות מים

¼ כפית מלח ים

פטרוזיליה טרייה, קצוצה, לקישוט

הסבר להכנת כרובית עם דוחן

בסיר בינוני מחממים את שמן הזית על להבה בינונית ומאדים את הבצל עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים את הדוחן, הכרובית והמרווה ומאדים במשך דקה נוספת. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלח, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20 דקות, עד שהדוחן מתרכך. כשהדוחן מוכן, מועכים את התערובת בעזרת מועך תפוחי אדמה, מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.

ערכים תזונתיים למנה

קלוריות: 122

פחמימות: 19.5 ג’, סיבים תזונתיים: 3.8 ג’, חלבונים: 3.9 ג’, שומנים: 3.6 ג’,

כולסטרול: 0 מ”ג, נתרן: 121 מ”ג, סידן: 20 מ”ג.

 

מתכון מתוך הספר ״לא לסוכרת״ באדיבות הוצאת ״פוקוס״.

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז