מוקפץ תאילנדי עם טמפה

אם חותכים את כל הירקות מראש מגלים מתכון קליל ומהיר במיוחד לטמפה מוקפץ בסגנון תאילנדי.

הטעם החמוץ-מתוק-חריף מזכיר קצת פאד תאי, רק בלי רוטב הדגים ועם מצרכים זמינים.

ארוחה על בסיס טמפה מוקפץ בסגנון תאילנדי

 

מרכיבים לכשתי מנות גדולות או שלוש בינוניות

 

למשרה הטמפה:

300 גרם טמפה (חבילה)

שתי כפות רוטב סויה (אפשר ללא גלוטן. רצוי מאוד תוצרת יפן)

כף רוטב צ׳ילי מתוק ללא סוכר

חצי כוס מים.

 

למוקפץ:

2 בצל ירוק פרוס (גם החלק הירוק וגם החלק הלבן)

כף ג׳ינגר קצוץ

שתי שיני שום קצוצות

שני גזרים חתוכים לרצועות

רבע כרוב לבן חתוך לרצועות

פלפל אדום אחד חתוך לרצועות

פלפל אדום חריף

חבילת נבטים סיניים

כוסברה

איטריות או שבבי אורז מוכנים לפי הוראות היצרן

 

לרוטב:

4 כפות רוטב סויה איכותי (אפשר ללא גלוטן. רצוי מאוד תוצרת יפן)

כף חומץ אורז

כף סילאן או מייפל

כפית שמן שומשום (לבריאות עדיף בכבישה קרה)

2 כפות אבקת בוטנים (או חמאת בוטנים)

שליש כוס מים

 

להגשה:

בוטנים קלויים קצוצים

כוסברה

בצל ירוק

פלפל אדום חריף

לימון או ליים

 

הכנה מקופץ הטמפה

מתחילים יום קודם או לפחות שעה לפני הכנת המנה בחיתוך הטמפה והשרייתה בחומרי המשרה. את הטמפה כדאי לחתוך לריבועים קטנים יחסית של 2 על 2 ס״מ בערך.

ממש לפני הכנת המנה מכניסים את הטמפה המושרת לתנור ל- 20 דקות השחמה או לחילופין ניתן להקפיץ אותה על המחבת במשך 5 דקות ומניחים בצד.

 

מניחים מחבת גדולה על הכיריים ומתחילים בטיגון במעט שמן של החלק הלבן של הבצל הירוק והג׳ינג׳ר ולאחר מכן נכניס את שאר הירקות: הגזר הפלפלים והכרוב ולבסוף גם השום.

כעת נכניס את הטמפה המושחמת ואיטריות האורז יחד עם הרוטב ונערבב כשתי דקות. נוסיף את הבצל הירוק, הכוסברה והנבטים ונערבב שום. נוריד מהאש ונניח בצלחת הגשה ומפזרים מעל שוב כוסברה, בצל ונבטים וקצת פלפל אדום ומעל בוטנים קלויים קצוצים.

 

 

מתכון באדיבות חברת טמפה ישראל

צילום: אורית ארנון

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז