מוס שוקולד מפתיע ובריא

את הרעיון למתכון שמעתי מסטודנטית. משם והלאה רעייתי ואני שיחקנו בחומרים ויצא טעים!

המרכיבים:

אבוקדו

אבקת קקאו נא

חלב סויה איכותי (ללא הנדסה גנטית, סוכר או תוספות לא רצויות)

סירופ מייפל איכותי

אפשר להוסיף שבבי קקאו נא (״ניבס״), פירות יער ועוד דברים טובים ובריאים.

כמויות? ממש לפי החשק והטעם. כמה שפחות המתקה – כמובן שיהיה טוב יותר.

לכמות של 4 מנות אנחנו שילבנו כשני אבוקדו גדולים, 5 כפיות קקאו נא, וחלב סויה בכמות שתביא למרקם הרצוי.

 

הכנה:

מכניסים לבלנדר איכותי / נוטריבולט / נינג׳ה או מכשיר דומה את כל המרכיבים.

שמים לב שיהיו מספיק נוזלים (חלב סויה).

נותנים למכשיר לעבוד עד שמגיעים למרקם ״קרמי״ של מוס.

עדיף להעביר לכוסות/קערות הגשה ולצנן במקרר.

לפני הגשה ניתן להוסיף פירות יער ושכאלה דברים טובים.

 

את המתכון המקורי של הסטודנטית – יעלה –  קיבלתי מאוחר יותר. הוא כאן לאחר התמונה. מעט פחות בריא אבל אולי טעים יותר…

וזה המתכון המקורי של יעלה:

כ2 אבוקדו בשל.
אבקת קקאו ושוקולד מריר שהומס בבן מרי (לא סגורה על כמות מדוייקת, אבל בערך חצי כוס וחצי כוס)
רבע כוס חלב ש“ש/שקדים/קוקוס (מומלץ להתחיל עם מעט ולהוסיף עד להקצפה ומרקם רצוי)
תמצית וניל,
מייפל/אגבה או תמרים לפי הטעם.
לבלנדר!! לקרר ולהגיש!
לקשט במה שבא (שבבי אגוזים, בננות מיובשות, שוקולד, פירות וכו…)

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז