מג׳דרה מכוסמת – שף בוקששתר

מתכון למג’דרה ״מזוייפת״ – על בסיס מכוסמת וללא אורז

מרכיבים:
1 בצל יבש
2 כוסות כוסמת ירוקה
כף שמן זית כתית מעולה
כף בהרט
½ כפית כורכום אבקה
צרור קטן בצל ירוק, קצוץ גס
כוס נבטי מאש
מלח בריא אם רוצים, עד ½ כפית

 

 

הכנה:
קוצצים את הבצל ומניחים בסיר, מוסיפים 3 כפות מים ומניחים על האש עד לאידוי המים.

מוסיפים את הכוסמת, השמן וגם את הבהרט והכורכום ומערבבים בכף עץ למשך שתי דקות, עדיין על הכיריים, להבה בינונית.

מוסיפים ½ 3 כוסות מים מסוננים, מערבבים ומרתיחים. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומשאירים כך 20 דקות. הכוסמת מוכנה.

ממש לפני ההגשה מערבבים פנימה את הבצל הירוק ואת נבטי המאש, ומגישים.

… ובמפתיע, יוצא טעים!

 

מתכון ותמונה באדיבות שף צחי בוקששתר

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז