מג'אדרה מגוונת – שפית כרמית אלקיים

מגאדרה בורגול ונבטוטים

הבורגול מחליף את האורז והנבטוטים במקום עדשים שחורות או ירוקות.

חומרים לשש מנות

1/2 1 כוסות בורגול בינוני או גס

1/4 כוס שמן זית

מלח בריא ופלפל שחור

2 כרישות (החלק הבהיר) פרוסות דק או בצל במקום

1 חבילה (300 גרם) נבטוטים

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

לרוטב טחינה יוגורט

1 כוס יוגורט (מומלץ מיצרנים איכותיים בלבד)

1/4 כוס טחינה גולמית ומלאה

מיץ מחצי לימון

מלח בריא ופלפל שחור טחון טרי

הכנה

1.        יוצקים 2 כוסות מים רותחים על הבורגול, מוסיפים כף שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. מכסים ומניחים בצד ל 20 דקות, עד שהמים נספגים בגרגרים והם תפוחים.

2.        מחממים מחבת גדולה עם שמן זית ומטגנים כרישה כ 10 דקות עד שהיא מתרככת ומזהיבה. מוציאים חצי כמות ושומרים בצד.

3.        מוסיפים לכרישה שבמחבת נבטוטים וחצי כוס מים ומתבלים בכורכום,כמון,מלח ופלפל. מבשלים 15 דקות תוך כדי ערבוב עד שרוב הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הבורגול ומערבבים.

4.        מערבבים את חומרי הרוטב.

5.        מעבירים את הבורגול לצלחת הגשה. עורמים מעל את הכרישה המטוגנת ששמרנו בצד ומגישים לצד הרוטב

גיוונים

–       ממירים את הכרישה בשני בצלים קצוצים

–      ממירים את הבורגול ב 3 כוסות אורז מבושל. או אורז פראי מבושל או כוסמת מבושלת

–      ממירים את הבורגול בשלוש כוסות קוסקוס מבושל או פריקי מבושל

–      מוסיפים למג'אדרה המוכנה כוס עלי תרד קצוצים, שהוקפצו בשמן זית עם שום ועגבניה קצוצה

שפית כרמית אלקיים, סדנת בישול בריא ספטמבר 2012

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז