מתכון להכנת מאפינס שיבולת שועל (קוואקר) ואוכמניות מבית היוצר המפנק של יערה גיל גלזר.
מרכיבים ל-14 מאפינס קטנים או 7 גדולים.
2 כוסות (500 מ”ל) שיבולת שועל דקה
2 כפות שיבולת שועל עבה
1 שקית אבקת אפייה (עדיף ללא אלומיניום)
5 כפות רסק תפוחים
גרידת קליפת לימון
2 כפות שמן קוקוס (מומס)… (כבישה קרה!)
3 כפות סוכר קוקוס (או יותר, או פחות)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס אוכמניות כחולות
200 מ”ל נוזל: משקה שיבולת שועל / אורז-שקדים / סויה, מיץ מחצי לימון, והמיץ שיוצא מהאוכמניות בהפשרה, אם משתמשים בקפואות)
הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לטחון את שיבולת השועל הדקה במעבד מזון. להוסיף אבקת אפיה ולטחון יחד. להוסיף רסק תפוחים, 200 מ”ל נוזלים, וניל, שמן קוקוס וסוכר קוקוס. לכבות את המעבד ולהוסיף: 2 כפות שיבולת שועל עבה, גרידת לימון ואוכמניות.
לאפות 25-20 דק’, עד שקיסם יוצא נקי.
מומלץ לאכול חם, ולטפטף מעל מיץ תפוזים לפני ההגשה.
וכך זה נראה מעט פתוח:
מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים – מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883