מאפינס בננה ותפוח מקמח כוסמין

מרכיבים:

2 תפוחים אדומים

3 בננות בשלות מעוכות

3 וחצי כפות חלב קוקוס

3 כפות שמן קוקוס מומס

230 גרם קמח כוסמין

200 גרם סוכר קוקוס (הערה מאופיר: עדיף למצוא המתקה אחרת, והכי טוב רסק תפוחים או תחליף דומה)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום

קורט קינמון

 

אופן ההכנה: לחמם תנור ל 180 מעלות. לשמן תבנית מאפינס עם קצת שמן קוקוס.

לקלוף את אחד מתפוחי העץ, לחתוך לקוביות קטנות.

בקערה לערבב את כל המצרכים היבשים. להוסיף את יתר המצרכים הרטובים (בננות, חלב קוקוס, שמן קוקוס). להוסיף את תפוח העץ החתוך ולערבב היטב. לשפוך את התערובת לתבניות המאפינס.

לחתוך את תפוח העץ הנוסף לחצי ולגלען. לחתוך כל חצי תפוח לפרוסות דקות. לפרוס מעל כל מאפין 3 פרוסות דקות של תפוח ומעט קינמון.

להכניס לתנור ולאפות 25 דקות עד שהמאפינס מזהיבים (אפשר לבדוק עם קיסם – שיוצא יבש).

להוציא מהתנור, לקרר 10 דקות לפני שמוציאים מהתבנית.

 

ותודה רבה לנטורופתית אפרת נפתלי על המתכון1

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז