מאפינז בריאות עם אוכמניות

מתכון למאפינז בריאות עם אוכמניות, שקדים, אגוזים, פשתן ועוד

לפי זוג הנוירולוגים שמתכון זה מופיע בספרם המומלץ ״אלצהיימר ובעיות זיכרון״: ״מאפין (עוגייה) אחד ביום יספק לכם סיבים, אומגה 3 ונוגדי חמצון.״ שזה כמובן נכון, אבל לא הייתי מסתמך על המאפין הזה על מנת לספק לנו את כל צורכנו בתחום זה…

המרכיבים הדרושים לכ 12 מנות (מאפינז גדולים יחסית)

1 כוס חלב שקדים לא ממותק
1 כף זרעי פשתן טחונים
1 כף חומץ תפוחים
1 כוס קמח כוסמין
1 כוס קמח שקדים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
2 כפיות אבקת אפייה (ללא אלומיניום)
¼ כפית סודה לשתייה
¼ כפית מלח
½ כוס דבלים מושרות במים חמים ומעורבלות בבלנדר למחית
2 כפות אריתריטול או 2 חבילות סטיביה
¾ כוס רסק תפוחים לא ממותק
1 כפית תמצית וניל
1 כוס אוכמניות כחולות מופשרות

 

כיצד מכינים מאפינז בריאות?

חממו תנור ל-180 מעלות. הכינו תבנית לאפיית מאפינז (עם סיליקון לא נדבק). ערבבו בכוס מדידה גדולה את חלב השקדים, גרעיני הפשתן והחומץ, כדקה, עד שהתערובת מעלה קצף. הניחו בצד.
בקערה בינונית, ערבבו את הקמחים, האגוזים הקצוצים, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. צרו חור במרכז ומזגו את תערובת החלב. הוסיפו את התאנים, אריתריטול, רסק תפוחים ווניל. אחדו את המרכיבים היבשים והרטובים עד תערובת לחה ללא ערבוב יתר. הוסיפו את האוכמניות.
מלאו כל כוס מאפינז עד לשלושה רבעים ואפו 25 דקות, או עד שסכין נכנס בקלות (לא נדבק) במרכז ויוצא נקי. הניחו את המאפינז להתקרר 20 דקות. כאשר הם מצוננים, הפרידו בעזרת סכין והוציאו מהתבניות.

 

ותודה להוצאת ״פוקוס״ על האפשרות לחלוק את מתכון הבריאות הזה עם רבים.

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז