מאפה קלתית טבעוני מדהים

מתכון לפאי קלתית מנגולד ו/או תרד ועגבניות צ’רי

להשרות מראש: (רצוי ערב קודם)
½ כוס עדשים כתומות
½ כוס קשיו
½ כוס שקדים מולבנים

לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין (עדיף מלא)
1 אבקת אפיה (ללא אלומיניום)
½ כוס שמן זית כתית מעולה
½ כוס מים מהברז
אפשר קצת אורגנו
½ כפית מלח בריא

לערבל במיקסר ולשטח עם מערוך על ניר אפיה (כמובן אפשר גם ביד)
להניח בתבנית כולל שולים גבוהים ולאפות כ 15 דקות

לירקות:
לשטוף ולקצוץ (ללא העורק הלבן) שתי חבילות מנגולד, או שתי חבילות תרד או גם וגם
לאדות עם טיפה מים על מחבת שיאבדו את הנפח
חבילת עגבניות שרי לחצות לאורך כל אחת

רוטב רויאל:
קשיו מסוננים עם כמה עלי בזיליקום מלח (אפשר ו/או פטרוזליה, כוסברה וכד’)
עדשים מסוננות
שקדים מסוננים
חבילת פטרוזליה שטופה וקצוצה גס
חבילת טופו רך (אפשר גם קשה עם קצת יותר מים)
מלח ופלפל שחור
כמה שיני שום מעוכות
שום גבישי
לערבב בבלנדר למשחה חלקה

.

מאפה קלתית טבעוני לפני אפייה:

פאי קלתית טבעוני

לערבב בקערה את הירקות + הרוטב
אפשר להוסיף חצי קופסאת זיתים מגולענים קצוצים גס
לשים על הקלתית החצי אפויה
לפזר מעל: שומשום או שמרי בירה או זרעי צ’יאה
אני פזרתי גומסיו של רועי גרנט

 

להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, 45-60 דקות עד שיציב ושחום (לא שרוף)

.

מאפה קלתית טבעוני מוכן לאכילה:

 

קלתית טבעונית מאפה

 

 

מתכון ותמונות באדיבות ליאורה פינסקי

 

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז