מאפה חגיגי ובריא לפסח של שירי

מצרכים:

3-4 בטטות גדולות

5-6 תפוחי אדמה בינוניים

1 בצל קצוץ

1 חבילת פטרית שמפניון

1 חבילת פטריות שיטקה טריות

1 חבילת פטריות יער טריות

1 פחית של חלב קוקוס

מלח, פלפל שחור גרוס

אגוז מוסקט

מבשלים במים את תפוחי האדמה והבטטות כשהם שלמים. חשוב לא לבשל ייצר על המידה, עליהם להיות רכים אך לא מאוד , יש בהמשך שלב אפייה בתנור ואנחנו לא רוצים שהם יתפרקו.

בנתיים במחבת מאדים בצל במעט שמן זית עד להזהבתו, פורסים את הפטריות ומוסיפים אותם לבצל. מקפיצים אותם מספר דקות עד שמתרככות מעט. מתבלים במעט מלח ים ופלפל.

מרכיבים את המאפה:

לאחר שהתקררו, קולפים את תפוחי האדמה והבטטות ופורסים אותם לפרוסות דקות – אני משתמשת בפורס לביצים קשות – כך אני מבטיחה לעצמי פרוסות דקות ואחידות.

בתבנית פיירקס מסדרים שכבות לפי הסדר:

שכבה ראשונה: פרוסות תפוחי אדמה, מעט מלח פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט (אני מגרדת בעזרת פומפיה אגוז טרי). מרטיבים אותם במעט חלב קוקוס.

שכבה שנייה: פרוסות בטטה מעט מלח פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט. מרטיבים אותם במעט חלב קוקוס.

שכבה אמצעית: תערובת הפטריות שלנו.

וחוזר חלילה:

שכבה רביעית: שכבה של פרוסות תפוחי אדמה מעט מלח פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט, מרטיבים אותם במעט חלב קוקוס.

שכבה אחרונה – פרוסות בטטה מעט מלח פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט את השכבה האחרונה אפשר למשוח במעט שמן זית.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות אופים עד שחלב הקוקוס רותח ומצטמם והשכבה האחרונה משחימה.

שידרוג: לשכבת הפטריות אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים.

תהנו,

שירי אלנבוגן, נטורופתית

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז