מאפה דוחן וירקות טבעוני

המרכיבים :

(לתבנית בגודל 20X30 ס"מ)

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס (210 גרם) דוחן, להשיג בחנויות טבע
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/4 2 כוסות מים,
  • 4 זוקיני/קישואים בינוניים
  • 3 גזרים
  • 2 בצל סגול קטן, קלוף
  • 3-5 שיני שום, קלופות וכתושות

2 כפות קמח אורז

2 כפות טחינה גולמית

1 כוס דחוסה עלי פטרוזיליה, קצוצים גס

מעט מלח לפיזור על הירקות

מעט גרעיני חמניה ודלעת

לציפוי

  • 1 כף שמן זית
  • 30 גרם גרעיני דלעת קלופים

ההכנה

מחממים בסיר בינוני כף משמן הזית על להבה גבוהה. מוסיפים את הדוחן ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 15-20 דקות, עד שכל המים נספגים. מעבירים לקערה גדולה יחד עם הפטרוזיליה והקמח.

מחממים את התנור ל־190 מעלות ומשמנים את התבנית בכף שמן הזית הנותרת.

מגררים את הירקות בפומפייה עבה

מעבירים את הגזר והקישואים למסננת ומפזרים 1 כפית מלח (כדי להוציא את הנוזלים מהירקות) גם את הבצל מעבירים למסננת עם מעט מלח ומשאירים את הירקות לנוח לפחות 1 שעה לניקוז הנוזלים.

מחממים מחבת מטגנים את הבצל לריכוך קל מסיפים שום ואת הגזר והקישואים

ומקפיצים עוד כ- 5 – 10 דקות מקררים ומעבירים לקערה

  1. הטחינה: שמים בקערה את הטחינה, המים, השמן והמלח ומערבבים לנוזל אחיד. מוסיפים לקערת הדוחן ומערבבים. מעבירים הכל לתבנית, מיישרים ומהדקים היטב.
  2. הציפוי: מזלפים על פני המאפה את שמן הזית ומפזרים את גרעיני הדלעת.
  3. אופים כ- 60 דקות, עד הזהבה. מצננים כ־20 דקות ומגישים.

הערה: אפשר להוסיף מעט בזיליקום טרי או תימין או את שניהם

בתאבון – משה

 

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז