לימון כבוש

מתכון ביתי להכנת לימון כבוש
מקרצפים במים וסבון את הלימונים. במידה וקוטפים ישר מהעץ אין צורך לקרצף.
שוטפים ופורסים לפרוסות דקות בעובי חצי ס”מ.
מחטאים צנצנת ע”י טבילה במים רותחים (או ממלאים במים ומכניסים למיקרוגל).
מפזרים בתחתית הצנצנת מלח.
מכניסים את טבעות הלימון וביניהן מפזרים מלח.
כדי לקבל לימון מעניין ומעט פיקנטי פיזרתי  מעט פתיתי פלפל שאטה. בצנצנת נוספת פיזרתי פלפלת מתוקה.
הכנסת הפלפלת או השאטה מוסיפה ארומה וצבע ללימון.
אין ממלאים את הצנצנת עד הסוף כי בתהליך הכבישה נוצר תסס שגורם לנוזלים לגלוש.
כשהצנצנת מלאה עד 2 ס”מ משפתה, סוחטים לתוכה לימון אחד. מוזגים מעט שמן כדי למנוע עובש ויובש.
מניחים את הצנצנת על השיש במטבח. מנענעים  מדי פעם.
הלימון יהיה מוכן תוך ימים. תלוי במידת הטריות וקושי הקליפה.
ניתן לאכול גם כעבור 3 ימים למרות שהקליפה עדיין קשה והלימון איננו כבוש, הטעם והארומה שלו כבר ניכרים.
לאחר כשבוע מכניסים למקרר.
מתכון באדיבות מלכה לוי גורן

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז