לחם עדשים עם פטריות שיטאקה

לוקחים עדשים בכמות כלשהיא, שוטפים היטב במסננת.

מעבירים לקערה, מכסים במים להשריה של כ-3-4 שעות. כעבור  3-4 שעות שוטפים היטב במסננת.

 

מעבירים למעבד מזון, מוסיפים מים כ-1 סנטימטר מעל לעדשים.

טוחנים עד לקבלת עיסה שיש בה עדיין חלקים לא טחונים, עניין של כמה שניות.

 

מעבירים לקערה, לתסיסה/תפיחה כל הלילה, רצוי לכסות עם חיתול או מגבת דקה.

 

בבוקר, 15-20 פטריות שיטאקה מיובשות בקערה שופכים עליהן מים רותחים ומכסים בצלחת, עד שמתקרר כ-חצי שעה.

מוציאים הפטריות וסוחטים. וקוצצים קטן.

 

מחממים תנור לחום 150-180 מעלות.

מוסיפים לעיסת העדשים את הפטריות הקצוצות ומלח בכמות של חצי עד כפית מלח בהתאם לטעם ולכמות העיסה (אין בעיה לטעום  כי אין ביצים או שמרים)

 

לצקת לתבנית משומנת או עם נייר אפיה, ל-45 דקות ,עד שמשחים מעט, וכמובן לפי התנור.

תהנו,

מלכה שמש שהביאה את המתכון של אחותה: שלומציון מיתר

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז