לחם מ – 100% כוסמת ירוקה

מרכיבים:

3 כוסות כוסמת ירוקה, בשום אופן לא חומה.

כוס מים.

מעט שמן קוקוס

1/2 כפית מלח

הכנה:

משרים את הכוסמת במים למשך שעתיים עד לילה שלם שלם (עדיף לילה).

 שוטפים היטב ומסננים. מוסיפים כוס מים ושמים במג'ימקס. מפעילים עד למרקם של שמנת.ככל שהמרקם יהיה גס יותר – ההשפעה הבירואתית תהיה טובה יותר.

בכלי זכוכית שמים את התערובת ונותנים לה לנוח במשך כמה שעות.

מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

מערבבים פנימה לתערובת הכוסמת מלח ואם רוצים, פירות יבשים, או גרעינים. משמנים תבנית לחם/ אינגליש קייק במעט שמן ומוזגים לתוכה את התערובת.

אופים למשך 45-50 דקות – לשים לב שאם הלחם שחום מספיק ובפנים עדיין רך אפשר לכסות בנייר אלומיניום ולהמשיך את האפייה.

מניחים ללחם להתקרר ואז אפשר לפרוס .

חלק מהמשתמשים במתכון ממליצים לשיפור מרקם וטעם הלחם על אפייה ראשונה ב 250 מעלות למשך 25 דקות כשהתבנית מכוסה, ואז ללא כיסוי עוד 30 דקות בחום של 200 מעלות.

ותודה רבה לענבל ארגוב על המתכון!

 והינה תמונה של אותו לחם עם בתוספת קצח מלמעלה ועגבניות מיובשות מבפנים. בתודה לישראל ופאולה:

 

קישור לסרטון הדגמה מלא להכנת הלחם. שימו לב, במתכון המצולם רמת הטחינה של הכוסמת מאוד גבוהה, מה שיוצר לחם יותר רך, אבל גם עם אינדקס גליקמי גבוה יותר: 

קישור לסרטון יוטיוב (לא שלי) להכנת לחם מכוסמת ירוקה

והינה גרסה קצת פחות רזה, אבל מאוד טעימה, באדיבות לירון:

– להשרות חבילה של כוסמת ירוקה במשך כ- 3 שעות , תוך כדי יש להחליף את המים מס' פעמים.

– לסנן את הכוסמת תחת מים זורמים.

– יש לטחון את הכוסמת כאשר המים מכסים כ- 3/4 מהכוסמת, אין צורך לטחון באופן מלא , יש להשאיר את השיכבה עליונה ( כ-10 ממ) לא טחונה.

– יש להתפיח בקערת זכוכית במשך כ- 18 שעות כאשר הקערה מכוסה ( אבל לא אטומה , אני הנחתי צלחת על הקערה).

מכאן (אחרי ניסויים רבים) אני מחלק ל- 2 , תבלינים שמהווים את הבסיס ואת התוספות .

לאחר ההתפחה יש לערבב עם :

תבליני בסיס:

מלח רגיל(סליחה אופיר), פלפל גרוס גס וסילן (בין 2 ל 3 כפות).

תוספות  לפי הטעם:

פסטו,זיתים,צימוקים,אגוזים וכו..

– יוצקים לקערת זכוכית לא שמן , תנור על 180 מעלות  טורבו  למשך כ 20 דקות .

ואפשר גם גרסה שיותר דומה לפנקייק, ולכן פחות טובה לסוכר (אינדקס גליקמי גבוה יותר), אבל כנראה טעים יותר

במקום לאפות לחם,
אפשר להשתמש בדיוק באותו מתכון,אבל את העיסה שנוצרה מעירבול הכוסמת הירוקה עם המים(יש לה מרקם של שמנת), לצקת בכף של מרק לתוך מחבת להכנת חביתיות.
אחכ, אפשר למרוח מה שרוצים ולגלגל לבלינצ'ס

 

ותודה רבה לאלישבע על האלתור והשיתוף

ומי שרוצה את הלחם היחיד שכנראה בריא יותר מלחם זה, מומלץ לנסות את המתכון ללחם משעועית מש מונבטת

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז