לחם משעועית מאש מונבטת

מרכיבים:

3 כוסות שעועית מאש מונבטת.

כוס מים.

מעט שמן קוקוס

1/2 כפית מלח

 

הכנה:

משרים את השעועית במים למשך שעתיים עד לילה שלם שלם. שוטפים היטב ומסננים. משאירים את השעועית הלחה בקערה עד תחילת ההנבטה.

מוסיפים כוס מים ושמים במג'ימקס. מפעילים עד למרקם של שמנת.

בכלי זכוכית שמים את התערובת ונותנים לה לנוח במשך כמה שעות.

מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

מערבבים פנימה לתערובת מלח ואם רוצים, פירות יבשים, או גרעינים. משמנים תבנית לחם/ אינגליש קייק במעט שמן ומוזגים לתוכה את התערובת.

אופים למשך 45-50 דקות – לשים לב שאם הלחם שחום מספיק ובפנים עדיין רך אפשר לכסות בנייר אלומיניום ולהמשיך את האפייה.

מניחים לחם להתקרר ואז אפשר לפרוס.

המתכון המוצלח הוא וריאציה של המתכון ללחם מכוסמת ירוקה שבאתר. הרעיון של עליזה פרידמן, הביצוע של נורית שניר –

 

 

והינה הגירסה המשודרגת של שחר עם כמה ירקות שמוסיפים גיוון:

 

חבילה של שעועית 24 שעות במים
לסנן ולשטוף היטיב
עוד 6 שעות ללא מים בקערה
לטחון בבלנדר לפי 3 כוסות שעועית וכוס מים
עוד שעתיים לנוח
לחתוך תפוח עם הקליפה לקוביות קטנות
לחתוך 4גבעולי סלרי עם עלים לקוביות דקות
כפית מלח כפית פלפל שחור
בתבנית של עוגה משומנת בשמן זית טוב טוב
חום של 170
ל45 דקות.
להוציא להמתין חצי שעה ולפרוס
בתאבון

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז