לחם ללא גלוטן

תהליך הכנת הלחם מורכב מכמה שלבים וארוך

מצרכים לשתי כיכרות:

1.5 כוסמת ירוקה מונבטת

1 כוס גרעיני חילבה מונבטים

צרור פטרוזיליה או כוסברה

150 גרם אגוזים מעורבים (שקדים, אגוזי לוז, אגוזי מלך)

חופן עגבניות מיובשות (כ-8 עגבניות)

3/4 כוס חלב שקדים

קורט מלח

שמן קוקוס

 

הכנה:

משרים בנפרד את הכוסמת והחילבה במים ל- 12 שעות ושוטפים ומשאירים בכלי בו הושרו עד שמתחילים לנבוט כ12 שעות נוספות (החילבה נובטת מהר יותר מאשר הכוסמת)

שוטפים ומכניסים למיקסר. מוסיפים את מי חלב השקדים ועד שמתקבלת עיסה חלקה.

מוסיפים את ההפטרוזיליה או הכוסברה וממשיכים לטחון.

מוסיפים קורט מלח ואת העגבניות המיובשות ובסוף מוסיפים את האגוזים וממשיכים לטחון בפולסים קצרים כדי שהאגוזים לא יטחנו עד דק ויורגשו כחתיכות.

 

את העיסה מעבירים לקערת קרמיקה או זכוכית לכ3 שעות.

 

משמנים 2 תבניות מלבניות בשמן קוקוס ומחלקים את העיסה ל- 2 התבניות.

מחליקים את העיסה ומכניסים לתנור ואופים ב- 180 מעלות 45 דקות.

מקררים את המאפה ופורסים לפרוסות דקות

 

בתיאבון

 

המתכון פותח על ידי נעמי גנזר על מנת שיהיו ללא גלוטן, ללא סוכר וטעימים.

בהזמנה מראש ניתן להזמין לחמים אלה מנעמי שגרה בכפר ורדים: 052-8338068

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז