לחם כוסמת ירוקה, שעועית מאש ומיסו

אחד הלחמים שמתחרים אצלי על התואר ״הלחם הבריא בעולם״ – גרסה של ליאורה פינסקי ללחם המשלב כוסמת ירוקה, יחד עם שעועית מאש מונבט ואפילו משחת מיסו נפלאה!

מתכון מנצח ללחם מנצח!

 

כמו מרכיבים לשני ככרות:

 

300 גרם מאש שהושרה במים והונבט (יומיים)

500 גרם כוסמת ירוקה שהושרתה לילה במים ונשטפה היטב

2-3 כפיות מיפל או אגבה נקטר או דבש

4 כפות מיסו שירו (לבן) נדיבות

להוסיף כ 2 כוסות מים קרים (של 330 מ”ל)

לערבל במעבד מזון 3-4 דקות

ולהעמיד ליממה לפחות, (אם זה חורף אפשר גם לקצת יותר)

 

לחמם תנור ל 250 מעלות

להוסיף:

4 כפות קמח חומוס

¼ כוס שומשום טחון קצת (לא חובה)

אופציה ¼ כוס אגוזי המלך

¼ כוס גוז’י בריז או צימוקים

מלח לפי הטעם

אפשר להוסיף אחד או יותר מעשבי תיבול לפי הטעם (אורגנו, פטרוזליה, כוסברה, טימין, בזיליקום וכד’)

 

לחם כוסמת ירקוה ושעועית מאש

 

לשמן נייר אפיה ולהכניס לשתי תבניות אינגליש קייק

לזרות מעל זרעי צ’יה כתושים/טחונים גס

 

לאפות ב 250 מעלות –  20 דקות

להנמיך ל 200 מעלות – 40 דקטת

להנמיך ל 180 מעלות לעוד 10 דקות

 

כמה דקות לאחר שיוצא מהתנור – להוציא את הלחם ולקלף את הנייר אפיה

לפרוס כשקצת מתקרר

 

מתכון ותמונה באדיבות ליאורה פינסקי

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז