לחם אורז

מרכיבים:
1 קג אורז מלא, אני משתמש באורז אורגני עגול מלא.
מים
כף שטוחה של מלח איכותי.
רסק מתפוח עץ גראנט אחד סחוט מהנוזלים.
2-3 כפות שמן זית איכותי או שמן לפתית בכבישה קרה (קנולה איכותי באמת).
אופן ההכנה:
משרים את האורז במים בין 12 ל- 20 שעות, מחליפים את המים מדי פעם ושוטפים. מעבירים למסננת למשך 12 שעות.
טוחנים בנינג'ה עם קצת מים ונותנים לבלילה לעמוד לילה.
מוסיפים את רסק התפוחים, השמן והמלח, יוצקים לתבנית עם נייר אפיה ואופים בתנור שחומם ל 200 מע', למשך 1 שעה.
אחרי שהלחם מתקרר, חותכים לפרוסות דקות ומקפיאים.
נ.ב פרט למשכי ההשרייה והאפיה אפשר להיות גמישים עם הזמנים.
בהצלחה
שי ליסאי

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז