לחם אורז אמיתי – לחם דוסה

לחם דוסה :

לחם אורז "אמיתי" ומאתגר לבעלי מטויבציה גבוהה

מרכיבים להכנת 7-8 יחידות:

1 כוס אורז מלא עגול או בסמטי

1 כוס מים

1/2 כפית מלח בריא

אורגנו, בצל ירוק, כמון, דלעת מגוררת ועוד..

אופן הכנה:

  1. שוטפים היטב את האורז ומשרים את כוס האורז ביחד עם כוס מים ל 12 עד 24 שעות.
  2. טוחנים את האורז והמים בעזרת סטיק או מעבד מזון עד לקבלת בלילה דלילה, דומה לזו של פנקייק. אם נשארים חלקיקים קטנים של אורז זה בסדר גמור.
  3. מוסיפים לתערובת את המלח, מכסים במגבת מטבח או מגבת נייר ומשאירים לתסוס במשך 8-12 שעות. ככל שמזג האוויר יותר חם, התסיסה מתרחשת יותר מהר.
  4. כאשר יש בועות גדולות בתערובת וריח חמצמץ של תסיסה, הבלילה מוכנה.
  5. לתוך הבלילה אפשר להוסיף בצל ירוק, אורגנו, כמון, דלעת מגוררת או כל דבר אחר שיעלה בדעתכם.
  6. טיגון במחבת : במחבת קטנה עם ציפוי שאינו דביק מחממים כפית שמן. כשהשמן חם מנגבים אותו בעזרת מגבת נייר (בדומה להכנת פנקייק או בלינצ'ס) ואז מטגנים את הלחם, ככף מצקת בכל פעם. בחרו בעובי המתאים לכם, ככל שהלחם עבה יותר, הוא נשמר עסיסי לאורך זמן. אין צורך להוסיף שמן במהלך הטיגון, הוא נעשה על יבש.
  7. אפשר גם להכין את הלחם במכשיר להכנת פנקייק.

התקבל מאורטל בובר. נטורופתית.

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז