לזניה טבעונית מדפי אורז

מתכון ללזניה על בסיס דפי אורז ממרכיבים בריאים

לזניה מגפי אורז

במתכון זה נעשה שימוש בדפי אורז מלא (לפי הפירוט על האריזה – 50% אורז מלא, 50% טפיוקה) – לפי מספר השכבות הרצוי, שמים שניים בכל שכבה.

מילוי – מרכיבים והכנה:

*להכין את הירקות לפי ההנחיות ולאחר מכן להכין את תערובת הבסיס ולהוסיף לכל שליש מהכמות ירק ותבלינים לפי ההוראות:
ירקות:
*2 זוקיני גדולים מגוררים בפומפיה / ברוקולי מאודה ומעוך לפירה / 2 כוסות עלי מנגולד או תרד
*בטטה גדולה מאודה ומעוכה לפירה / 4 גזרים מגוררים.
*5 פטריות פורטבלו גדולות קצוצות דק בפולסים במעבד מזון.

תערובת בסיס:
2 חב’ טופו
10 שיני שום כתושות
3 כפות פתיתי/שמרי בירה
3 כפות שקדיה
מלח ופלפל

*לרסק במג’ימיקס לתערובת אחידה: טופו, שקדיה, פתיתי בירה, שום כתוש, מלח ופלפל.

*לערבב שליש מהתערובת עם הפטריות (מומלץ לתבל בכמון), שליש עם הבטטה או הגזר, ושליש עם הפטריות.

לזניה טבעונית מדפי אורז

לזניה בריאה על בסיס דפי אורז

לזניה מירקות ודפי אורז

הרכבה:

*לשמן תבנית עגולה ולהניח שני דפי אורז אחרי טבילה במים (ריכוך קל). למרוח שכבה דקה של מילוי מסוג אחד. להניח עוד שכבת דפי אורז ועוד שכבת מילוי 6-5 קומות.
לאפות כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ועוד 10-5 דקות על 220.
את השכבה העליונה מומלץ לקשט בפיסטוקים / אגוזים / גרעינים.
להניח להתייצבות.

לזניה בריאה מדפי אורז

מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז