לזניה בטטה ולזניה זוקיני – מתכון למתקדמים

לזניה טבעונית יפיופה וללא גלוטן בפחות  משעתיים! וזו ארוחה שלמה (+ עוד 5 דקות להכנת סלט. 🙂
תמונות של שלבי התהליך בסוף. וגם קרדיט והיכן ניתן למצוא עוד מתכונים איכותיים שכאלה…
*במקום פסטה – פיסות דקות ורחבות של בטטה וזוקיני – עם קולפן רחב (כמו בתמונות). אפשר ליצור 5-4 "קומות" של זוקיני/בטטה + מילוי (2 שכבות של פיסות זוקיני/בטטה כל פעם, ומעליהם שכבת מילוי דקה – כחצי ס"מ).
לכמות של שתי תבניות אינגליש קייק:
1 בטטה גדולה. 
4 זוקיני בינוניים.
אפשר כמובן להכין רק סוג אחד. את המילוי ה"רטוב" יותר הכנתי לבטטה ואת היבש יותר לזוקיני, שממנו יוצאים יותר נוזלים (וגם בא לי על סגול וכתום. מודה. 🙂
מהמילוי נשארו עודפים שאפשר להכין מהם קציצות בתנור (אפיה של 15-10 דק').
*למילוי לזניה בטטה:
2 סלק גדולים
1 טופו קשה 
5 שיני שום כתושות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן קנולה (כבישה קרה בבקבוק זכוכית כהה)
חצי כוס קוואקר דק
כוס מים (או פחות, תלוי כמה הסלק עסיסי… התערובת צריכה להיות רכה אך לא נוזלית)
מלח, פלפל, כמון, מעט אבקת צ'ילי.
לגרר את הסלק ואת הטופו במג'ימיקס (סכין פומפיה) ולאחר מכן להחליף לסכין הרגילה.
להוסיף את העדשים ולרסק בפולסים עד שנוצרת תערובת גסה (לא מחית)
להוסיף פטרוזיליה, שמן, שום קמח (בהדרגה), קוואקר ותבלינים.
להניח במקרר למשך כחצי שעה – שעה, שהקוואקר יספח נוזלים.
*למילוי לזניה זוקיני:
2 כוסות עדשים כתומות מושרות במים לכמה שעות ומסוננות 
1 בצל סגול ו-1 בצל לבן חתוכים לרצועות
5-4 פטריות פורטבלו גדולות חתוכות לפרוסות עבות
חצי כוס כוסברה קצוצה
כוס אגוזי מלך
5 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
לטגן את הבצל וכשהוא משחים להוסיף את הפטריות ולהקפיץ מעט
לטחון במג'ימיקס את האגוזים, להוסיף את הכוסברה ואת העדשים, השום, המלח והפלפל ולרסק בפולסים לתערובת (לא מחית).
*אפיה:*
לחמם תנור ל-180 מעלות (לא על טורבו). כשהוא חם להניח את התבניות עם הלזניה במדף האמצעי למשך 20 דקות, לאחר מכן ל-15 דקות במדף התחתון עם מכסה (תבנית קרמיקה) ולאחר מכן 10 דקות נוספות ללא מכסה.
*אפשר להוסיף בסיום למעלה ממרח קשיו ולאפות במדף האמצעי עוד 7-5 דקות בחום הכי גבוה: משרים כוס אגוזי קשיו למשך כחצי שעה במים רותחים וטוחנים במג'ימיקס עם מים, מלח ושמרי בירה (3-2 כפות).
התמונות כאן בהמשך. מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר. מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה ולקבל מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים מוזמן לשלוח הודעה למספר  054-445-6883
תוצאה סופית רצויה:
התהליך:

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז