לביבות סלק ושיבולת שועל

מרכיבים:

1.5 כוסות שיבולת שועל עבה

3 סלקים מבושלים וקלופים

1  בצל קטן

2-3 כפות כוסברה קצוצה

2 כפות שמן זית

1/2 לימון סחוט

1 כף מלח (או פחות)

כפית כמון

חופן אגוזי מלך.

 

הכנה :

להכניס את כל המצרכים למעבד מזון (מג'ימיקס) ולטחון. אפשר להתחיל עם שיבולת השועל והאגוזים ולאחר מכן להוסיף את יתר המצרכים.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

בידיים רטובות יוצרים קציצות (או כדורים) ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.

אופים בין 15 ל-20 דקות, הופכים לצד השני ואופים עוד 10 דקות.

לביבות סופר טעימות. מכילות נוגדי חימצון וסיבים תזונתיים, טוב לעצירות, לבריאות הלב וכלי הדם, מכילים רכיבים אנטי סרטניים, טובים לבריאות המוח, לדיטוקס. אפשר להגיש עם יוגורט אורגניאיכותי ומעט עירית או עם טחינה.

 

מתכון באדיבות הנטורופתית אפרת נפתלי

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז