לבבות ארטישוק ממולאות בטוב

מצרכים:

כ- 10-12 לבבות ארטישוק קפואות מבושלות ומסוננות לפי הוראות יצרן

למילוי:

1  בצל קצוץ

1 שן שום קצוצה

חבילה פטריות חתוכות לקוביות קטנות (אפשר לערבב סוגים שונים של פטריות)

1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות או מגורד

1 גזר חתוך לקוביות קטנות או מגורד

כוסברה/ פטרוזליה לפי הטעם

לתיבול: כורכום, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור

1/4 כפית בהרט (לא יותר!)

 

מחממים מעט שמן בסיר ומוסיפים את הירקות לפי הסדר שרשום למעלה (מתחילים בקיצוץ הבצל מוסיפים לשמן ולפי הסדר כל ירק שנחתך מתוסף לסיר) מערבבים מידי פעם. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב. מוסיפים את הפטרוזליה הקצוצה  ומערבבים. מבשלים עוד 2-3 דקות, מכבים את האש.

ממלאים כל לב בכמות 1-2 כפות מילוי מהדקים לאת המילוי ומניחים בסיר רחב (שכבה אחת של לבבות)

מערבבים: 1 כף שמן, מלח, 1/2 לימון סחוט, מעט כורכום ומיים פחות מגובה לבבות הארטישוק (בערך 1-2 כוסות מים תלוי ברוחב הסיר, שלא יגעו במילוי) שופכים לסיר מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות (עד שרוב הנוזלים מתאדים).

ואוכלים בהנאה….

 

ולסיום, תודה לחברתי אתי דרזי על המתכון הנהדר.

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז