פרוסות טופו עם ירקות ואצת ארמה

מתכון ל״כריך״ / סנדוויץ’ ללו לחם – על בסיס פרוסות טופו במילוי ירקות ואצת ארמה

מרכיבים:

2 חבילות טופו במרקם קשה.

1 קישוא גדול

1 גזר גדול

חצי כוס אצות ארמה מרוככות (משרים 15 דק’ במים ומסננים)

6 שיני שום כתושות

1 כף ג’ינג’ר מגורר דק

חצי כוס + 2 כפות רוטב סויה (עדיף תוצרת יפן)

2 כפות סילאן

2 כפות שמן שומשום

2 כפות קמח עדשים או חומוס

פלפל שחור

שומשום קלוי

פרוסות טופו עם אצת ארמה

הכנה:

* להכין מרינדה: חצי כוס רוטב סויה, 3 שיני שום, 2 כפות סילאן, 1 כף שמן שומשום. לנגב את קוביות הטופו ולחתוך למלבנים גדולים בעובי של קצת פחות מסנטימטר ולהשרות במרינדה למשך שעה לפחות.

*לגרר קישוא וגזר בפומפיה גסה. לטגן 3 שיני שום כתוש בשמן שומשום, להוסיף כף ג’ינג’ר מגורר, להוסיף אצות, קישוא וגזר מגוררים, ולהקפיץ מעט. להוסיף רוטב סויה ולערבב היטב. להוסיף בהדרגה קמח עדשים ולערבב היטב. להוסיף פלפל שחור ואם יש צורך מעט מלח או עוד קצת רוטב סויה.

לחמם תנור ל-180 מעלות ולהניח על תבנית משומנת שכבות של מלבן טופו, מילוי ועוד מלבן טופו.

לאפות כ-25 דקות, או עד שהטופו משחים.

למרוח מעל הסנדוויצ’ים המוכנים מעט רוטב סויה ולפזר שומשום קלוי.

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז