כרוב סגול ״מרפא הכל״

חומרים:

כרוב סגול (בינוני) / 1 בצל (גדול),

שמן איכותי ובריא,

חמוציות (במקור: צימוקים),

סילאן טבעי ללא תוספת סוכר (במקור: סוכר),

מיץ לימון.

הכנה:

מקצצים הבצל לחתיכות, מטגנים בשמן בתוך סיר רחב על אש קטנה עד שהבצל משחים, וברגע זה מניחים עליו את רצועות הכרוב הפרוס ומכסים מיד במכסה.

רצועות הכרוב סופגות את ריח הבצל המטוגן כחמש דקות, ואז ממלאים במים (רצוי חמים או רותחים) עד גובה הכרוב בסיר, ומגבירים את האש.

כשהתבשיל רותח מוסיפים סילאן וחמוציות וממשיכים לבשל 20-25 דקות על אש בינונית. כאשר הכרוב רך, לכבות את האש ולהוסיף מיץ לימון (לפי הטעם) אפשר להגיש חם או קר.

הערה: כרוב סגול מבושל היה מאכל חביב אצל אמי, הילדה (ביין) נתיב, ואצל כל עדת היקים. אני אסיר תודה לאמי היקית שאף פעם לא הכריחה ולא שידלה אותי לאכול.

בזכותה יש לי תאבון בריא עד עצם היום הזה!

גיל נתיב

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז