כרוב כבוש מתכון בסיסי

מרכיבים:

1 כרוב בינוני

1 כף מלח הימליה או אטלנטי

צינצנת

 

הכנה:

לקלף כרוב ( לשמור את העלים החיצוניים) ולחתוך לחצי. להוריד את החלק הקשה ולחתוך לרצועות של 0.5 ס״מ .

בקערה גדולה לערבב כרוב ומלח. לעסות את הכרוב ללחוץ חזק עד שהכרוב משחרר נוזלים. להעביר את הכרוב לצינצנת וללחוץ למטה את הכרוב עד שהנוזלים עולים ומכסים את הכרוב . הכרוב חייב להיות מכוסה בנוזלים אחרת מתקלקל .

לכסות את הכרוב בעלה מהחלק החיצוני של הכרוב בכדי למנוע מהכרוב לעלות למעלה בכמויות גדולות. אפשר להכניס כוס או צינצנת יותר קטנה לתוך הצינצנת הגדולה בכדי להשאיר כרוב מכוסה במים ( כמו משקולת) ולסגור את הצינצנת.

לזכור לפתוח אותה כל יום בכדי לתת לגזים להשתחרר או לסגור את המכסה לא עד הסוף.

לשים צלחת מתחת לצינצנת ולתת לכרוב לעמוד (בלי שמש ישירה)כ-5 ימים .

כשאנחנו מנוסים בהכנת הכרוב אפשר להוסיף לו ירקות וטעמים נוספים .. אין ספור

לשילובים:

זעתר , שום שמיר, פלפל חריף , גינגר, כורכום ופלפל שחור

ירקות המשתלבים נפלא : גזר , צנון , בצל , בוק צואי ,כרישה

אצות ים : קלף ונורי

כדאי גם לחשוב על קנית קדרת כבישה היא הופכת את כל התהליך לפשוט וקל להכנה.

 

לבריאות ובתיאבון,

שפית דנה סמור

052-5118409

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז