כנאפה טבעונית ללא גלוטן

מתכון להכנת כנאפה טבעונית ללא גלוטן. יערה טוענת שהכנת הכנאפה קצרה ופשוטה יותר מקריאת המתכון עצמו…

כנאפה טבעונית ללא גלוטן

מרכיבים:

*כמות לשתי מחבתות בקוטר 20 ס”מ (לגרסת הכיריים), או 3 תבניות אישיות בקוטר 14 ס”מ (לגרסת התנור). אפשר לחלק ל-2.

200 גר’ (לפני בישול) – אטריות שעועית או אטריות אורז (בתמונות – אטריות אורז חצי מלא, לכן הצבע). אטריות אורז יותר דקות והתוצאה איתן יותר מוצלחת ומהירה מבחינת ההשחמה.
שמן קוקוס מומס (אופיר ממליץ להקפיד על קוקוס בכבישה קרה).
תרכיז סיידר תפוחים

שתי אפשרויות למילוי:

מילוי 1 – דל קלוריות אבל לא דביק כמו במקור הלא-טבעוני: 1.5 חב’ טופו משי יציב או חצי יציב (עטיפה בצבע לבן עם תכלת או סגול); רבע כפית מלח; גרידת קליפת לימון אחד; חצי כפית פתיתי בירה.

מילוי 2 – רב קלוריות ויותר מגניב, אין מה לעשות…1 כוס (220 מ”מ) אגוזי קשיו מושרים למשך לילה, או כחצי שעה במים רותחים (עם מכסה); 1/2 חבילה טופו משי (עטיפה תכלת או סגולה); 70 מ”מ מים רותחים; 4 כפות קמח טפיוקה, 1 כף שטוחה פתיתי בירה, 2 כפות מיץ לימון; 1/4 כפית מלח.

סירופ: 3 כפות תרכיז סיידר תפוחים טבעי, 150 מ”ל מים. שדרוג מומלץ: מי זאהר (מפרחי הדרים) או מי ורדים.

למעלה: אבקת קינמון ואגוזי מלך ופיסטוקים קצוצים.

מומלץ: כפית מחית פיסטוק.

הכנה – לפי הסדר:

אטריות: לחתוך את האטריות במספריים לחוטים באורך כ-5 ס”מ.

להשרות אותן במים רותחים תוך ערבוב למשך כחמש דקות, עד שהן מתרככות (אפשר לבשל מעט במים שהורתחו מראש, אבל לשים לב שלא יתרככו מדי וישארו גמישות).

לסנן, לשטוף ולנער מעט עד שיתייבשו. לספוג עוד שאריות מים בנייר סופג.

להניח בקערה ולהוסיף 5 כפות שמן קוקוס (מומס) ושתי כפות תרכיז סיידר תפוחים.

אטריות לכנאפה טבעוני

מילוי 1: לרסק את המרכיבים במעבד מזון לתערובת אחידה.

מילוי 2: לסנן את הקשיו אחרי ההשריה ולשים במעבד מזון יחד עם המים הרותחים (70 מ”מ). להפעיל ולהוסיף בהדרגה את יתר חומרי המילוי. להעביר לסיר או מחבת נונסטיק ולבשל תוך ערבוב מתמיד בכף עץ במשך 4-5 דקות, עד שהתערובת הופכת לגוש אחיד ודביק שנראה כמו בצק.

הערה חשובה: בתוספת של עוד כף פתיתי בירה ועוד קצת מלח – זו “גבינה” מעולה לפיצה, לזניה וכו’.

לפזר על מחבת כף שמן קוקוס מומס, וכשהוא מתחמם מעט לפזר רבע מכמות האטריות באופן אחיד, עד וכולל מעט מהשוליים. להניח מעל מחצית מכמות המילוי, ולכסות בשארית האטריות. להדק למעלה ומסביב בעזרת כף. לטגן על אש קטנה כחמש דקות (אפשר להציץ אם השחים). להניח מעל צלחת שטוחה ולהפוך עליה. לפזר על המחבת עוד כף שמן קוקוס ולהחליק את הכנאפה להשחמת הצד השני.

מילוי לכנאפה טבעונית

בינתיים מכינים סירופ: לשים בפינג’אן 3 כפות תרכיז סיידר ו-150 מ”מ מים ולבשל מעט אחרי רתיחה על אש קטנה. לאחר מכן אפשר גם להוסיף 3 כפיות או פחות של מי זאהר (מפרחי הדרים) או מי ורדים (הערת שוליים: מי זאהר זה חלום!)

 

כשהכנאפה מוכנה – להחליק אותה על צלחת ומעליה לפזר קינמון, אגוזי מלך ופיסטוק קצוצים, ומומלץ כאמור גם להגזים עם שפריץ של מחית פיסטוק מתחת לאגוזים.

פרוסת כנאפה טבעוני ללא גלוטן

 

מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז