כבד קצוץ ״מעדשים״

עוד שנה עברית מתחלפת לה וזה זמן מצויין להתחיל עם הרגלים חדשים, אחד מהם יכול להיות לשמור על הבריאות להוסיף מזונות בריאים ולצמצם ולהוריד את המזונות אשר פחות מיטיבים איתנו.

אחת מקבוצות המזון החשובות והבריאות הם הקטניות, במיוחד כשהן מושרות ומונבטות הערכים התזונתיים עולים לאין שעור.

מתכון כבד קצוץ מעדשים מתאים לסעודת החג, ולהמשך השנה הוא מאוד מאוד טעים.  אפשר להכין כמות ממנו ולאחסן במקרר ל-4 ימים.

המרכיבים:

2 כוסות עדשים ירוקות מונבטת ומאודות

1 כוס אגוזי מלך

1 בצל  סלסלת פיטריות (איזה סוג שרוצים )

שמן זית איכותי או שמן קוקוס איכותי

מלח פלפל

הכנה:

לאדות את העדשים הירוקות אחרי שהונבטו בשושנת אידוי או בכלי אידוי כ-10 דקות.

לטגן בצל ופטריות במעט שמן זית או שמן קוקוס.

להכניס אגוזי מלך למעבד מזון לטחון ולהוסיף את העדשים הבצל והפטריות מלח פלפל להמשיך לטחון עד קבלת עיסה. אפשר להוסיף קצת מים בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.

 

מאחלת  שנה בריאה ומאושרת שנת שלום וידידות

דנה סמור, שפית ומדריכת מזון טבעוני מבריא 0525118409

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז