ירקות שורש בתנור ברוטב טחינה ירוקה

מתכון לירקות בתנור, בעיקר ירקות שורש, ברוטב טחינה ירוקה

מרכיבים:
*ל-5-6 מנות

סלק גדול
תפוח אדמה גדול
2 בטטות בינוניות
2 שורש שומר
2 ראשי שום
2 בצל סגול
1 כף שום כתוש
4-3 כפות שמן לפתית (קנולה לא מזוכך – מומלץ מאוד בכבישה קרה)
מלח ופלפל

לרוטב טחינה:
1 כוס טחינה משומשום מלא
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
מים לפי מידת הסמיכות הרצויה
מיץ מלימון שלם
מלח בריא

ירקות שורש בתנור עם טחינה ירוקה

 

הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות על טורבו. לחתוך את הירקות לחתיכות גדולות ולהניח בתבנית. להבריש על הירקות תערובת של שמן, שום כתוש, מלח ופלפל. לאפות במשך כחצי שעה (או עד שהירקות מתרככים) ועוד 4-3 דקות על גריל בסוף.
כשהירקות בתנור להכין את הטחינה: לקצוץ במג’ימיקס את הפטרוזיליה, להוסיף טחינה, מים, מלח ומיץ לימון ולהפעיל עד שמתקבלת תערובת אחידה.

 

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז