ירקות עליים מאודים עם בצל אדום ועגבניות מיובשות

מתכון בריאות לירקות עליים מאודים (עלי קייל, מנגולד, קולארד וכדומה) עם בצל אדום ועגבניות מיובשות.

מתוך הספר המומלץ ״לא לסוכרת״ מאת ד״ר מארק היימן.

מספר מנות: 4 I זמן הכנה: 5 דקות I זמן בישול: 10 דקות

½ בצל אדום, פרוס

2 כפות עגבניות מיובשות, פרוסות

6-4 כוסות ירקות עליים פרוסים דק (עליי קייל, מנגולד וקולארד או אחרים)

½ כוס מים

1 כף שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה

מעט חומץ בלסמי (לבחירה)

 

הסבר הכנה לירקות עליים ירוקים עם עגבניות מיובשות

שמים את הבצל, העגבניות והעלים במחבת עמוקה עם המים. מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד שהעלים מתרככים.

לפני ההגשה, מטפטפים שמן זית וחומץ בלסמי.

 

ערכים תזונתיים למנה:

קלוריות: 82, פחמימות: 10.6 ג’, סיבים תזונתיים: 2.1 ג’, חלבונים: 3.1 ג’, שומנים: 4.0 ג’

כולסטרול: 0 מ”ג, נתרן: 72 מ”ג, סידן: 120 מ”ג.

 

באדיבות הוצאת ״פוקוס״.

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז