ירקות וקציצות טופו בקארי ירוק

כמות מצרכים לווק גדול.

חומרים לקארי

1 בצל גדול – חתוך לרצועות

5 זוקיני בינוניים, דקים יחסית – חתוכים לקוביות גדולות (לא לקלף)

כרובית בינונית – מאודה מראש, לא רכה מדי

עלי תרד טריים (רצוי אורגני) – חב' גדולה

20-15 עלי ריחן טריים (רצוי אורגני)

שקית אפונה עדינה סנפרוסט מופשרת

חתיכת שורש ג'ינג'ר חתוך לפרוסות דקות (כמות – לפי מידת האהבה לג'ינגר 🙂

8 עלי קפיר ליים יבשים או טריים (לא חייבים)

מיץ מלימון שלם

קרטון נוזל קוקוס (500 מ"ל. Aroy-D מומלץ). הערה: אפשר להשתמש בנוזל קוקוס מופחת שומן ובמסמיך לרוטב ע"ב סויה או ע"ב אורז של אלפרו, שאחוזי השומן בהם נמוכים. אפשר גם להסמיך עם אגר אגר שהוא טבעי לגמרי ונטול טעם.

2 תחליף שמנת לבישול אלפרו (Rice Cuisine) או ויטריז.

4-3 כפות קארי ירוק (לפי מידת האהבה לחריף 🙂

שמן קוקוס (להקפצת הירקות לפני הבישול)

2 כוסות מים

מעט רוטב סויה איכותי (מיפן)

מלח

 

הכנה:

*במחבת עמוקה – לטגן מעט את המחית קארי ולהוסיף 2 כוסות מים מים ומעט רוטב סויה. להוסיף את נוזל הקוקוס וה"שמנת" על בסיס אורז.

*בווק גדול – לטגן את הבצל בשמן קוקוס, וכשהוא מתחיל להשחים להוסיף את הג'ינג'ר ואת הזוקיני החתוכים ולערבב עד שמתחילים להשחים. להוסיף את הכרובית ולערבב 3-2 דקות. להוסיף את האפונה המופשרת ואת עלי התרד, הריחן והקפיר ולערבב. להוסיף את הרוטב ולבשל כרבע שעה עד שהירקות סופגים את הטעם של הרוטב כרבע שעה. אחרי הבישול להוסיף מיץ מלימון שלם ולערבב.

 

חומרים לקציצות

(בערך 35. הבסיס הוא המתכון של רחלי בהרל מהספר "פשוט משפחה בריאה", עם כמה שינויים ותוספות)

1 ק"ג טופו במרקם קשה

1 כוס עלי כוסברה ופטרוזיליה

1/2 כוס אגוזי מלך

4 שיני שום כתושות

רוטב סויה

2 כפות שקדיה

2/3 כוס קמח עדשים כתומות

מלח ופלפל

מעט מים

 

הכנה:

להכניס למג'ימיקס את המרכיבים לפי הסדר. כמות המים לפי מידת הקושי של התערובת – היא אמורה להיות מעט דביקה, אבל כזו שאפשר ליצור איתה בקלות כדורים. אם היא קשה מדי להוסיף מים, אם רכה מדי להוסיף עוד קצת קמח עדשים.

לחמם תנור ל-180 מעלות. ליצור כדורים בקוטר 3 ס"מ ולהניח בתבנית משומנת. לאפות 20-15 דק' (לא על טורבו).

להוציא מתוך הווק כמות גדולה של רוטב למחבת גדולה, ולבשל בתוכה את הכדורים למשך כ-20 דקות (על אש קטנה לאחר רתיחה).

כשהקציצות מוכנות, להוסיף אותן יחד עם הרוטב לסיר עם הירקות.

להגיש עם אורז בסמתי לבן או אטריות אורז רחבות. לפזר למעלה כוסברה קצוצה, בוטנים ו/או שומשום קלוי.

 

 

 

מתכון באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה ולקבל מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים מוזמן לשלוח הודעה למספר  054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז