טראפלס תמרים בריא – שף בוקששתר

מתכון לטראפלס תמר בריא ונהדר מאת שף צחי בוקששתר

מצרכים:
8 מנות
6 תמרי מג’הול מגולענים  או: 80 גרם מחית תמרים (כשמונה כפיות) לא ממותקת
20 גרם פיסטוקים קלופים
10 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כפית תרכיז רימונים טבעי
קורט הל טחון
קורט גרידת תפוז
כפית גדושה אבקת קקאו נא
כף אבקת קקאו לציפוי

טראפלס תמר בריא

 

הכנה:

הכי טוב במעבד מזון קטן, כמו של אוכל לתינוקות: קוצצים גס את הפיסטוקים, מוציאים את מחציתם וקוצצים את השאר דק. שומרים בצד.
מניחים את התמרים בקערת הכלי,  מוסיפים קורט הל וקורט גרדת תפוז, כפית קקאו נא  ואת תרכיז הרימונים. מערבבים וכשאחיד מערבבים גם את הפיסטוקים הקצוצים גס ואת האגוזים במסה.
מכינים קופסה לא גדולה עם מכסה ומכינים לה מקום במקפיא. בעזרת שתי כפיות מכינים  טראפל קטנים ומניחים בקופסא, מקפיאים. אחרי שקפא מסדרים את הצורה ומקפיאים שוב. לפני ההגשה בוזקים כף אבקת קקאו לא ממותקת, מנערים את הקופסא ומסדרים על צלחת הגשה, קפואה גם היא.
בוזקים פיסטוקים  קצוצים דק ומגישים קפוא. בררר.

 

מתכון באדיבות שף צחי בוקששתר.

תמונה באדיבות הצלם יורם אשהיים

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז