מתכון מגוון שיכול להתאים להכנת טמפה, טופו ו/או נאטו במשרה של פפריקה מעושנת
לחתוך את הטמפה לפרוסות ארוכות
לטבול אותן בתערובת של רוטב סויה דל מלח ומים
בקערית לערבב:
3-4 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית פפריקה גרוסה גס או אבקה מתוקה
1 כפות שמן זית כתית מעולה
מלח בריא ופלפל שחור גרוס גס
אורגנו, פטרוזליה/כוסברה/בזיליקום/רוזמרין (תערובת לפי טעמכם)
1 כף חרדל איכותי
לערבב הכל ולמרוח על פרוסות הטמפה או הטופו
להניח על ניר אפיה ולאפות כ 20 דקות בחום בינוני.
בתמונה זה טופו לפני אפיה:
את אותה התערובת ערבבתי במחבט עם הנאטו וקצת אורז מלא מבושל, ויצא מוצלח גם כן:
תמונות ומתכון באדיבות ליאורה פינסקי