מתכון לטופו בטחינה עם הרבה עגבניות…
מרכיבים:
חבילה טופו בולגרית של ליב אורגני לא מהונדס
400 גרם עגבניות קצוצות
1 מיכל רסק עגבניות
4 כפות טחינה גולמית אורגנית (עדיף טחינה מלאה)
2 כפות רוטב סויה דל נתרן (עדיף תוצרת יפן)
1 כף פלפלת אדומה חריפה
1 כף מלח איכותי
2 כפות אזוב עלים מיובש*
2 כפות רגלת השדה טריה מהעציץ**. לקצוץ
1 שן גדולה שום. לפרוס דק
1 בצל לבן גדול. לפרוס דק
3 כפות שמן זית כתית מעולה
2 כפות חומץ תפוחים אורגני
* ניתן להוסיף עשב תבלין אחר
** ניתן להוסיף עשב תבלין אחר
הכנה:
חותכים את הטופו לקוביות 2×2 ס”מ
מעבירים את כל החומרים לסוטז’ או למחבת.
משרים את הטופו 1/2 שעה.
מבשלים על אש קטנה 15 דקות לאחר הרתיחה.
אני אוהבת שהעגבניות הבצל והשום חצי מבושלים ופריכים בפה ומהווים ניגוד נעים לטופו הרך.
בריאות ואושר
מלכה לוי גורן