טופו ואפונה ירוקה בסגנון אסיאתי עם רוטב שומשום ובוטנים

מתכון להכנת טופו ואפונה ירוקה בסגנון אסיאתי עם רוטב שומשום ובוטנים מתוך הספר המומלץ ״לא לסוכרת״.

מרכיבים דרושים להכנת 4 מנות טופו אסיאתי עם אפונה ירוקה

זמן הכנה: 5 דקות. זמן בישול: 10 דקות

750 ג’ טופו מוצק

2 כפות חמאת בוטנים

1 כף יין לבן

1 כף רוטב סויה איכותי נטול חיטה

½ כף חומץ אורז חום

מעט פתיתי צ’ילי

1 כף גרגרי שומשום

1 כף שמן שומשום

1 כף ג’ינג’ר, כתוש

1 כף שום, כתוש

4 בצלים ירוקים, פרוסים, וכמות קטנה נוספת לקישוט

4 כוסות אפונה ירוקה

הסבר הכנת טופו אסיאתי עם אפונה ירוקה

שוטפים את הטופו ומייבשים בעדינות. חותכים לקוביות בינוניות ומניחים בצד. להכנת הרוטב, מערבבים בקערה קטנה את חמאת הבוטנים, היין, רוטב הסויה, החומץ, פתיתי הצ’ילי וגרגרי השומשום עד לקבלת מרקם חלק.
במחבת עמוקה או ווק, מחממים את שמן השומשום, מוסיפים את הג’ינג’ר, השום והבצלים הירוקים ומאדים במשך כדקה. מערבבים קלות כדי למנוע חריכה.
מוסיפים את הטופו ומאדים עד שהקוביות מתחילות להשחים בצדדים.
מוסיפים את האפונה הירוקה ומאדים במשך כדקה עד להתרככות.
מוסיפים את הרוטב ומבשלים במשך דקה נוספת.

מגישים מייד עם אורז מלא ומקשטים בבצל ירוק קצוץ.

 

ערכים תזונתיים למנה אחת של טופו עם אפונה ירוקה בסגנון אסייאתי

קלוריות: 346.

פחמימות: 29.0 ג’, סיבים תזונתיים: 10.3 ג’, חלבונים: 25.2 ג’, שומנים: 16.3 ג’.

כולסטרול: 0 מ”ג, נתרן: 319 מ”ג, סידן: 462 מ”ג.

 

באדיבות הוצאת ״פוקוס״.

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז