טופו בשומשום וג’ינג’ר

מתכון לטופו בשומשום וג’ינג’ר מתוך הספר של ד״ר מארק היימן

מספר מנות: 4 I זמן הכנה: 5 דקות I זמן בישול: 15 דקות

 

מרכיבים

½ ק”ג טופו

1 כף שמן שומשום

1 כפית ג’ינג’ר, כתוש

1 כפית שום, כתוש

¾ כף רוטב תמארי נטול חיטה

1 כף מירין או יין לבישול

½ כף חומץ אורז חום

2 כפות גרגרי שומשום

 

הכנה:

שוטפים את הטופו, מייבשים בעדינות וחותכים לקוביות קטנות. מחממים מחבת עמוקה על להבה בינונית ומוסיפים את שמן השומשום. מניחים את הטופו בזהירות בתוך המחבת ומאדים במשך 5 דקות. הופכים את קוביות הטופו מדי פעם עד שישחימו מכל הצדדים. שמים את שאר המרכיבים בקערה ומערבבים. יוצקים את התערובת על הטופו ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומקטינים את הלהבה. מאדים במשך 8-6 דקות עד לצמצום הנוזלים.

 

הרכב תזונתי:

ערכים תזונתיים למנה: קלוריות: 147, פחמימות: 5.5 ג’, סיבים תזונתיים: 1.7 ג’, חלבונים: 10.5 ג’, שומנים: 10.4 ג’, כולסטרול: 0 מ”ג, נתרן: 236 מ”ג, סידן: 297 מ”ג.

 

המתכון מתוך הספר “לא לסוכרת”, מאת ד”ר מארק היימן, הוצאת פוקוס, 2014

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז