טונה כבושה

המרכיבים הדרושים:
•800 גרם טונה אדומה קפואה או טריה.
•4 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
•חופן פטרוזיליה.
•חופן בצל ירוק.
•חופן עירית (אופציונאלי)
•שמן זית כתית מעולה.
למשרה:
•1 כוס מיץ לימון סחוט (עדיף טרי).
•1 כוס חומץ אורז (או חומץ 5% טבעי, אבל לא חומץ תפוחים).
•1 כוס מים
•2 כפות מלח ים.
תהליך הכנה:
1. חותכים את הטונה לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ, לאחר הסרת העור. רצוי לחתוך עם כיוון ה"פסים" הנראים על נתח הדג
 
2. להשרות בקערה גדולה את נתחי הטונה יחד עם המשרה למשך 15-20 דקות.

 

 

 

3. מסננים. מערבבים את נתחי הטונה המוכנים יחד עם הפטרוזיליה, השום, הבצל הירוק, העירית ושמן הזית

•ניתן לאכול מיד.
•את הטונה שומרים בקופסא אטומה הרמטית במקרר (עד שבועיים), ומוסיפים לסלט, כריך, פסטה ועוד כיד הדמיון.

 

צילומים: איבו פריסי, סרדיניה.

הידיים המוכשרות: יערה פוגל

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז