טונה אדומה צרובה

מפשירים (או קונים טרי-יקר-נהדר) נתחי טונה אדומה.

טובלים משני הצדדים בתערובת של זרעי כוסברה טוחנים, קצת מלח וקצת פלפל.

צורבים על מחבת פסים מברזל עד לחריכה עדינה. לא לשרוף כי זרעי הכוסברה יהרסו את הטעם!

מכינים מתבל בעזרת מעבד מזון איכותי (או פשוט מערבבים היטב): שום, חרדל, דבש, לימון, גרידת לימון ורוטב סויה.

מורחים את המתבל משני צידי הדג שכבר התחמם לו כדקותיים.

ממשיכים לחמם משני הצדדים עד שהדג מוכן. משך הזמן משתנה בהתאם לעובי הדג ובהתאם לצורה בה אוהבים את הדג – יותר נא, או יותר עשוי/צלוי.

חשוב ביותר להיזהר מהכנת יתר – כי במהרה כל נתח הדג הופך ל״סוליה״ שלא ניתן לנגוס בה. לכן חשוב, בעיקר בפעמים הראשונות, לחתוך את הדג באמצע במהלך העשייה על מנת לוודא שאינו עשוי יתר על המידה. גם מי שלא אוהב דג נא, חשוב שבמרכזו יהיה הדג עדיין יחסית נא.

 

ותודה רבה ליערתי-רעייתי המופלאה שהסכימה לשתף (אין סיכוי לקבל ממנה מתכון מדוייק עם מרכיבים כומויות, היא פשוט לא יודעת ומשנה כל פעם לפי הרגש).

בריאות

אופיר פוגל, נטורופת

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז