טאבולה כרובית -שף בוקששתר

לדברי שף צחי בוקששתר: הסלט הנהדר הזה מוכר, אבל לא נפוץ מספיק, יחסית לטעם. פצצה של כלורופיל ושל ברזל וסידן, ואחרי שמחליפים את הבורגול בכרובית, בכלל!

 

מרכיבים:
כרובית יפה ולבנה
צרור פטרוזיליה
חצי צרור נענע
2  עגבניות גדולות
6 בצלים ירוקים
4 כפות שמן זית כתית מעולה
2 לימונים קטנים או אחד גדול
4 כפות חמוציות או צימוקים קטנים וכהים
כפית מלח בריא
חצי כפית פלפל שחור
כפית סילאן
מתכאון לטאבולה כרובית שף בוקששתר

 

הכנה:
בסכין גדולה וחדה קוצצים גס את הפטרוזיליה ואת עלי הנענע. פורסים דק את הבצל הירוק ומוסיפים. את העגבניות חותכים יפה לקוביות.
מנקים מהכרובית כל חלק שאינו לבן ויפה, ופשוט מגרדים את התפרחת לתוך הקערה, בפומפייה דקה. מגרדים גם את קליפת הלימון לקערה, מקפידים לסובב את הלימון כדי לגרד רק את החלק הצהוב. מוסיפים את העגבניות ושומרים, מכוסה, במקרר עד להגשה.
מכינים מיץ מהלימונים, מערבבים היטב בשמן עם הסילאן, המלח והפלפל. מערבבים בסלט ומגישים.

 

מתכון ותמונה באדיבות שף צחי בוקששתר

תגובות אחרונות