טאבולה ירקות קלויים

טאבולה ירקות קלויים של דני

 

חומרים:

1 כוס בורגול גס  – מושרה במים קרים – בגובה הבורגול  – למשך שעה.

ירקות מכל הסוגים שאתם אוהבים – פרוסים דק. לדוגמא : בצל, קישוא , שומר, בטטה חתוכה לגפרורים עבים, פלפל בכל מיני הצבעים, כרובית, אספרגוס, ולמי שאוהב פלפל ירוק חריף…

בצל ירוק, פטרוזיליה ועשבים אחרים שאתם אוהבים כמו למשל כוסברה למי שאוהב –  קצוצים גס.

תערובת של שמן זית ולימון : 2/3 שמן זית 1/3 לימון.

מלח ים

 

הכנה:

מדליקים את התנור על מצב גריל וחום הכי גבוה שיש – 250 מעלות. מערבבים כל ירק עם קצת שמן זית ומלח ופורסים אותם בתבנית של התנור בשכבה אחת. קולים כ 5-7 דק עד שהירק מתרכך מעט אבל נשאר עדיין קרנצ'י ומעט מזהיב. קולים כך במחזורים את כל הירקות, כל פעם פשוט ממלאים תבנית בכמה סוגי ירקות ומשטחים לשכבה אחת עד שמסיימים.

מצנננים את הירקות בקערה ומסיפים אליהם את הבורגול (לאחר שסיננו כמובן), את התערובת של הלימון / שמן זית ומלח.

 

בתאבון. דני.

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז